Blog

Outlook: verzending van een e-mail uitstellen

Carolien Rombauts
|

Als Project Coördinator voor de Open Opleidingen bij Xylos is het mijn taak om verschillende collega’s op de hoogte te houden van de lopende acties en projecten. Ik maakte daarom zonet naar goede gewoonte mijn mailtje op met de stand van zaken. Echter heb ik tegen vrijdag nog wat nieuwe items te melden. Dus stelde ik me de vraag of ‘nu’ het beste moment is om dat ene update-mailtje te sturen, we krijgen immers al zoveel mailtjes. Mijn bericht is verzendklaar maar ik wil het uitsturen ervan toch uitstellen.

Ken je dat dilemma? Dan heeft Outlook daar een handige functionaliteit voor: de uitsteloptie! Zo ga je te werk:

Voor je het bericht verzendt, ga je naar “Opties/Options” – “Bezorging uitstellen/Delay Delivery”, daar vink je “Niet bezorgen vóór/Do not deliver before” aan en vul je de datum en het uur aan. Hierna klik je gewoon op “Verzenden”. No stress, je e-mail gaat pas buiten op het moment dat jij hebt ingesteld. Handig toch?

 

 

Meer leren over slim werken met Outlook? Check dan deze blog post of schrijf je in voor onze Outlook-opleidingen.

Tot de volgende tip!

Carolien Rombauts

Written by

Comments

  1. Handige functie inderdaad maar belangrijk om weten is dat je dan moet ofwel geconnecteerd moet zijn met de server ofwel met het internet in het geval van een web-based versie. Ben je offline, dan worden de mails niet verstuurd.

    Grtz
    Els

    Els Vandenberghe | | Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *