Press release (Dutch) | Xylos lanceert Cloud Camp om de skill gap op de Belgische IT-markt te verkleinen.

Antwerpen, 31 januari 2022 – Xylos breidt zijn aanbod aan digitale coaching uit en lanceert een Cloud-trainingsprogramma voor bedrijven en jongeren. Zo wil Xylos de skill gap op de Belgische IT-markt verkleinen.

De pandemie heeft de nood aan digitale skills alleen maar duidelijker gemaakt. De meerderheid van de werkende Belgen vreest om niet over de juiste digitale skills te bezitten om zijn of haar job naar behoren uit te voeren binnen vijf jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van Xylos, uitgevoerd bij werkende Belgen, waaruit blijkt dat 66 procent verwacht dat zijn of haar huidige vaardigheden binnenkort al tekort zullen schieten.

Cloud Camp om jongeren te helpen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen

“De vaardigheidskloof is niet zomaar een probleem waar bedrijven mee te maken krijgen, het is een maatschappelijke uitdaging. En helaas bestaat er geen ‘one size fits all’-oplossing zegt Patrick Leysen”, CEO Xylos. “Het is onze missie om als bedrijf de technologiesector toegankelijker te maken voor iedereen die wil surfen op de digitale golf, ongeacht hun achtergrond of opleidingsniveau. We hebben daarom beslist om naast een programma voor bedrijven ook een gratis opleidingstraject te voorzien voor jongeren die werkzoekende zijn.”

De deelnemers volgen een opleidingskamp van 6 weken in Microsoft Azure Cloud en krijgen de mogelijkheid om de opleiding te vervolledigen met een stage van drie maanden. Deelname aan het programma is gratis. Kandidaten die zich willen inschrijven voor de Cloud Camp hebben geen voorafgaande kennis nodig.

“Niet iedereen heeft dezelfde leerstijl. We vertrekken daarom vanuit de praktijk met concrete situaties om de opleiding zo verrijkend en toegepast mogelijk te maken” zegt Yannick Dils, Cloud Practice Lead bij Xylos en tevens Microsoft Certified Trainer.

Digital AmBEtion

Het initiatief van Xylos sluit nauw aan bij het Digital AmBEtion dat door Microsoft recent is aangekondigd samen met de Belgische premier Alexander De Croo. Het bestaat uit een uitgebreid meerjarig investeringsplan om de digitale transformatie van de Belgische publieke en private sector te versnellen. Digital AmBEtion steunt op drie pijlers: digitale infrastructuur van topkwaliteit aanbieden, burgers helpen digitale vaardigheden te ontwikkelen en een duurzame maatschappelijke impact creëren.

Cloud Camp zal (virtueel) doorgaan in de kantoren van Xylos te Antwerpen en Brussel. Ontdek in het fimpje hieronder de verschillende Cloud diensten van Xylos.

Over Xylos

Xylos is een vooruitstrevende IT-speler op de Belgische markt. Met zijn expertise houdt het mensen en organisaties digitaal fit en veilig. Het slaagt daarin dankzij bijna 40 jaar ervaring in het opleiden van eindgebruikers en IT’ers en het implementeren van technologie.

Die combineert het met een bijzondere focus op gebruikers en change management: 360° user adoption – een combinatie van IT-gerelateerde opleidingen, digital coaches, maar ook digitale leerproducten- en platformen (o.m. OASE, InviQta, Escape Room App).

Microsoft & Xylos zijn als sinds jaar en dag partners. Ontdek hieronder een gesprek tussen Patrick Leysen, CEO Xylos en Didier Ongena, General Manager Microsoft Belux over ‘reskilling’.

Meer te weten komen over deze aankondiging?

Contacteer ons Marketing-team. 

Meer te weten komen over Cloud services van Xylos?

Dat doe je hier.

Microsoft Teams | How do you protect against threats?
HP Connect for MEM | How to manage your Bios
Menu