Xylos brands

Change consultant Anne-Sophie stelt leertrajecten op om je eindgebruikers te begeleiden

“De bedrijfscultuur was de doorslaggevende factor om bij Xylos aan de slag te gaan.”

“Vier jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. Eigenlijk had ik maar één boodschap voor het uitzendbureau waar ik me inschreef: ik ga het liefst aan de slag in een bedrijf waar de bedrijfscultuur volledig snor zit. En al snel had ik een match: Xylos. Ik werk hier nu als change consultant.”

Presales en consulting

“Weet je wat ik zo geweldig vind aan die functie? De afwisseling. Dankzij mijn gevarieerd takenpakket vind je me de helft van de werkweek bij de klant en de overige uren op kantoor. Benieuwd naar mijn werkroutine? Laten we er even doorfietsen. Elk changeverhaal begint bij de presalesfase. Zo ga ik met mijn sales-collega’s mee naar elke nieuwe klant om onze aanpak te gaan toelichten. Eens die stap voorbij is, volgt het consultinggedeelte. Samen met de klant breng ik zijn behoeftes in kaart en stippel ik een strategie uit. Wie zijn de betrokken stakeholders tijdens het veranderingstraject? Welke collega’s komen het meeste in contact met de nieuwe IT-tool en hebben bijgevolg een intensiever leertraject nodig? Al die factoren bespreken we samen in meetings, workshops en interviews.”

Mijn team 

Projectmanagement

“Tijdens de laatste fase van het project, stel je je vooral op als projectmanager. Zo ga je het uitgestippelde leerplan ook effectief gaan implementeren en opvolgen. Al versta ik onder projectmanagement meer dan dat. Naast het klantengedeelte steek je ook samen met je collega’s de koppen bij elkaar en scherp je de change-aanpak van Xylos aan. Je bedenkt nieuwe concepten en werkt nieuwe ideeën uit tot in detail.”

“Van de presalesfase tot de implementatiefase: ik hou van de afwisseling.”

“Mijn grootste uitdaging? De klant overtuigen van het changeverhaal. Dat veranderingstraject wordt vaak vergeten of als “niet belangrijk” beschouwd op de werkvloer. Maar niets is minder waar. De implementatie van een IT-tool zoals Office 365 is pas succesvol als elke eindgebruiker er ook effectief mee kan werken. Wees dus zeker van je stuk en durf ook zelfstandig in dat klantenavontuur te springen.”

De sollicitatietip van Anne-Sophie

“Het klinkt misschien cliché, maar wees echt 100% jezelf. Als je potentieel hebt, dan vinden onze HR-collega’s zeker een geschikt plaatsje voor je binnen ons bedrijf. En vergeet ook onze bedrijfscultuur niet hé. Het hoeft niet stijf te zijn. Bij echte Xylossers is er altijd een hoekske af.”

Wil jij ook een Xylosser worden?

Neem zeker een kijkje naar onze change consultant vacature. Wie weet ben jij binnenkort de nieuwe collega van Anne-Sophie.

Deel dit blogbericht

Also interesting for you

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

Breng jouw kennis en skills naar een hoger niveau

Schrijf nu in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks:

  • Uitnodigingen voor Xylos' events & webinars
  • De laatste blogposts en cases
  • Nieuwste IT-trends