Xylos brands

Van Ecuador tot Dakar: IT Consultant Lennert levert IT support op zee

“Bij Xylos sta je er nooit alleen voor.”

Als prille schoolverlater koos ik vijf jaar geleden voor team Xylos. Want uit verschillende sollicitatiegesprekken kwam het bedrijf er zonder twijfel als beste uit. Enerzijds door de aangename en leuke babbels, anderzijds door het boeiende leertraject dat Xylos mij voorstelde. En de start van mijn Xylos-avontuur zette ik op die positieve noot verder. Vanaf dag één kreeg ik een persoonlijke begeleiding waardoor ik me al heel snel thuis voelde.”

Op zee met Jan De Nul

“Momenteel werk ik aan een project voor onze klant Jan De Nul. Hier geef ik samen met mijn team support aan alle kantoren, sites en schepen die Jan De Nul overal ter wereld ter beschikking heeft. Iedere dag is dan ook anders. Plotseling vertrekken en de valiezen pakken om een cruciaal probleem op te lossen in het binnen- of buitenland? Da’s geen uitzondering op de regel.”

“Naast mijn werk vanuit het hoofdkantoor word ik ook vaak opgeroepen om op locatie problemen op te lossen, de volledige ICT-infrastructuur te vernieuwen of updates op schepen en kantoren door te voeren. Dat kan kortbij zijn, maar kan even goed aan de andere kant van de wereld doorgaan. Ecuador, Singapore, Dakar en Batam zijn enkele van mijn laatste trips.”

“Je vaart naar het schip met een rugzak vol IT-materiaal.”

Avontuur

“Mijn dagen kunnen zeer intensief zijn, maar het avontuurlijke kantje krijg ik er gratis bij. Het fantastische aan mijn job is dat ik in het veld zit bij de klant: ik ga de zee op en vaar naar het schip waar ik moet zijn met een rugzak vol IT-materiaal. Ik beschik dan over een vletje dat me via een satelliettelefoon kan opbellen indien ik naar een ander schip moet reizen of terug aan wal wil gaan.”

“Via het leertraject dat Xylos te bieden heeft, heb ik op korte tijd verschillende cursussen en examens afgelegd. Daardoor kon ik al heel snel groeien in een functie als deze. Daarnaast zijn er ook verschillende competence centers die je bijstaan voor advies in een bepaalde technologie. Zo sta je er dus nooit echt alleen voor. Het leuke extraatje daarbij is dat je er een heel tof HR-team bijkrijgt dat zorgt voor toffe events en een antwoord heeft op al jouw vragen.”

 

De sollicitatietip van Lennert

"Met de juiste mindset, passie en gedrevenheid zal Xylos zeker een plaatsje voor je vinden. Wees daarom dus goed voorbereid. De leuke werksfeer krijg je er gratis en voor niets bij.”

 

Wil jij ook een Xylosser worden?

Neem dan zeker een kijkje naar onze consultancy-vacatures. Wie weet ben jij binnenkort de collega van Lennert!
 

Deel dit blogbericht

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

Breng jouw kennis en skills naar een hoger niveau

Schrijf nu in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks:

  • Uitnodigingen voor Xylos' events & webinars
  • De laatste blogposts en cases
  • Nieuwste IT-trends