Xylos brands

Intelligente bots: betere service, hogere productiviteit, slimme producten

De gebruiker centraal

Vorig jaar plaatste ik online een bestelling rond 23u00. Na mijn finale druk op de knop ‘Bestelling afronden’ besefte ik plots dat ik niet de juiste kleur smartwatch had gekozen. Daar zit je dan… het is 23u00 en je vraagt je af: “Wat nu?”

Ik berustte al in het scenario: het verkeerde artikel ontvangen, retourlabel aanmaken en uitprinten, pakket terugbrengen naar de bezorgdienst en het juiste artikel bestellen. Maar toen ontving ik mijn bevestigingsmail met een link ‘Klik hier met vragen omtrent je bestelling’. Via die link kwam ik terecht in een chatsessie waar ik het nummer van mijn bestelling ingaf en meteen besefte dat een chatbot de antwoorden genereerde.

Onder het motto ‘hier gaan we dan’ gaf ik het een kans en typte ‘verkeerde kleur besteld’. Tot mijn verbazing zei de bot: “Wat is de gewenste kleur?”. Hierbij kreeg ik een visuele voorstelling van het product met de vier verschillende kleuren. Dit keer selecteerde ik de juist kleur en een paar seconden later ontving ik twee mails. Een met de melding dat mijn huidige bestelling was geannuleerd, de andere met de bevestiging van mijn nieuwe bestelling. Een refund of opnieuw betalen was niet nodig.

Sindsdien ben ik een fervente aanhanger van intelligente bots.

Uiteenlopende toepassingen

Waarom deze technologie niet inzetten in:

  • klant- en marketinggerichte toepassingen;
  • business en administratieve omgevingen;
  • industriële installaties.

Blijf ons volgen. In de komende weken bekijken we deze toepassingen in detail met praktische voorbeelden.

 

Deel dit blogbericht

Also interesting for you

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

Breng jouw kennis en skills naar een hoger niveau

Schrijf nu in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks:

  • Uitnodigingen voor Xylos' events & webinars
  • De laatste blogposts en cases
  • Nieuwste IT-trends