Xylos brands

Recruitment Officer Annelies leeft ervoor om sollicitanten op te volgen van A tot Z


“Ik kan mij hier volledig smijten en krijg de kans om verder door te groeien.”
 

“Ik werk al drie jaar als HR & Recruitment Officer bij Xylos. Al ben ik hier eigenlijk al langer aan de slag. Zo werkte ik eerst als een externe medewerker voor het bedrijf. Maar vast in dienst zijn gaf me gewoon meer vooruitzichten. Ik kan mij hier volledig smijten in het aanwervingsavontuur en krijg de kans om verder door te groeien. Bovendien mag ik mijn job uitoefenen in een open en laagdrempelige bedrijfscultuur aan de zijde van een geweldig team.”

Nieuwe Xylossers spotten

“Niet elke dag is een doorsnee dag. Al loopt er natuurlijk een rode draad door mijn dagelijkse werkroutine. Zo ben ik vooral actief op zoek naar nieuwe kandidaten op verschillende manieren en via verschillende kanalen. LinkedIn is mijn favoriet. Nadat ik een kandidaat heb gesproken, schrijf ik een verslag uit zodat ik de collega’s uit de betrokken Business Units op de hoogte kan houden van de laatste ontwikkelingen. Voor dit proces moet je wel veel geduld hebben, want je bent altijd afhankelijk van de sollicitant. Als sommige dagen niet onmiddellijk van een leien dakje lopen, mag je het hoofd niet laten hangen. Met een stevige dosis doorzettingsvermogen en de nodige assertiviteit kom je er.”
 

“Het aanwervingsproces vind ik het leukste: van kennismaking tot verwelkoming van een nieuwe Xylosser.”


Nagelbijten op Great Place to Work Awards

“Als recruiter bots je op diverse uitdagingen, maar je krijgt er veel voor terug. Het allerleukste aan mijn job vind ik het volledige aanwervingsproces. Zo hou ik ervan om iemand te kunnen overtuigen om bij ons langs te komen en om hem of haar vervolgens warm te maken voor de job. Na een technisch gesprek volgt het contractvoorstel. En daarna? Daarna hebben we er een nieuwe Xylosser bij. Als heel dat proces zo een positief einde kent, maakt me dat gelukkig. Ook de spannende uitjes met de collega’s koester ik. Toen we twee jaar geleden deelnamen aan de Great Place to Work Awards hadden we geen flauw idee of we in de top tien zouden belanden. Tijdens de awards zaten we op het puntje van onze stoel. Uiteindelijk werden we vijfde. Dat was nagelbijten tot het laatste moment.
 

De sollicitatietip van Annelies

“Een goede voorbereiding is goud waard. Zorg dus dat je voor aanvang van het gesprek een blik werpt op onze website. Weet waar je solliciteert, dat komt professioneel over. En wees jezelf natuurlijk. Sommigen denken dat een introductieronde heel strak en stijf verloopt, maar niets is minder waar bij Xylos. Zenuwen zijn nergens voor nodig.”


Wil jij ook een Xylosser worden?

Neem zeker eens een kijkje naar onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort de collega-recruiter van Annelies.
 

Deel dit blogbericht

Also interesting for you

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

Breng jouw kennis en skills naar een hoger niveau

Schrijf nu in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks:

  • Uitnodigingen voor Xylos' events & webinars
  • De laatste blogposts en cases
  • Nieuwste IT-trends